Despre blog

“Remember when you were young, you shone like the sun.”

Mai tii minte?

Toate erau ok; a fi tinar e egal cu a fi in forma. Indiferent daca, ce si cit mincai si beai, daca si cit fumai si dormeai. Nimic nu te atingea, nimic nu-ti facea rau.

Dar iata ca vine apoi o vreme cind ceva se schimba. Cind nu mai esti la fel de proaspat dupa o noapte alba ca in urma cu ceva timp. Cind incepi sa intelegi ce este o mahmureala. Cind tigara incepe sa te faca sa tusesti si sa gifii. Cind incepe sa-ti creasca burta si sa-ti cada parul de pe cap (si, ca o inutila si trista consolare, sa-ti creasca pe nas si in urechi).

Ce se intimpla?

Fizica, mai precis a 2a lege a termodinamicii, ne lamureste: orice sistem, neacţionat de forţe exterioare care să-i menţină funcţionarea, tinde spre echilibrul termodinamic, în final ajungând la o stare completă de dezordine, adica la starea de maxima entropie.

Entropia prezinta, in esenta, tendinta naturala a unui sistem de a se degrada, sau, cand ne referim la oameni, de a se imbolnavi, de a imbatrani.

 

De ce anti-entropia?

Cu alte cuvinte, lasate in voia lor, lucrurile tind sa mearga din rau in mai rau

Noi nu vrem echilibru termodinamic. Nu vrem repaus. Vrem sa traim pe cit se poate de mult  si de frumos. Vrem sa adaugam ani vietii si viata anilor. Vrem sa luptam impotriva entropiei.

Putem evita sa imbatrinim? Probabil ca nu (considerind ca a muri de tinar nu este o solutie de dorit). Putem imbatrini mai incet si mai frumos? Noi zicem ca da. Asta este subiectul acestui blog.

Sa nu aluneci linistit în noapte,
Revolta-te-mpotriva mortii, batrinete
Cind flacara-ti se stinge, te împotriveste.

Dylan Thomas

 

Surse de inspiratie

Blogul isi propune sa fie un jurnal al luptei noastre impotriva entropiei, si nu inca o compilatie de tips & tricks in wellness. Ne vom inspira, in demersul nostru, din studii stiintifice, din medicina traditionala chineza, din ayurveda.

Nu dorim sa ne erijam in niste cunoscatori , dorim doar sa impartasim si altora experientele personale. Aici se impune disclaimer-ul de rigoare:

 

Declinarea responsabilitatii

Nu sintem medici, nu recomandam nimic, am creat acest blog doar  pentru a ne impartasi experientele.

Acestea sint, desigur, personale; retineti ca ce poate functiona pentru unul  poate sa nu mearga  pentru un altul.

Folositi bunul-simt si discernamintul. Chiar daca ceva e natural, nu inseamna ca nu poate fi periculos.

 

Live long and prosper!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail